top of page
105-0592_IMG.JPG

MOREWOOD

VI ÄLSKAR TRÄ

MW white_edited.png
147-4714_IMG.JPG

AFFÄRSIDÉ

Det bästa sättet att upprätthålla ett högt välstånd i samhället är att förvalta jordens resurser på ett ansvarsfullt sätt och med hög utnyttjandegtrad tillverka produkter som motstår tidens tand.

När vi grundade MoreWood Sweden AB var det med en gemensam passion för massivträ och natur. Vi ville skapa ett företag som kunde ha en positiv inverkan på träindustrin genom att maximera utnyttjandet av trärester och tillverka produkter med lång livslängd.

På grund av små volymer och dyra investeringar är det inte alltid ekonomiskt lönsamt för en enskild träindustrienhet att investera i vidareförädling av träspill. Det är här som MoreWood kan göra skillnad genom att samla in spillet från många källor och hjälpa till att maximera utbytet av massivträ för hela värdekedjan. Genom att göra det hjälper vi till att minska trycket på skogsresurserna och hjälper fler träd att växa sig gamla och kloka.

20210427_150452.jpg

VAD VI GÖR

MoreWood tar hand om resterna från den snabbt växande CLT-industrin. CLT är ett fantastiskt byggmaterial som ersätter prefabricerade betongpaneler. CLT-paneler alstrar dock mycket spill i form av urtag från fönster, dörrar och annat. På MoreWood tar vi hand om detta spill och förvandlar det till högkvalitativa produkter såsom:

 

-byggnadskomponenter

-trappoR

-broar

-kundspecifika produkter

Medlem i:

sbhub_logotyp_farg_digitalt_edited.png
Tall.JPG
IMG_8912_edited.png

MoreWood reglar & 

byggkomponenter

-furu & gran från certifierade skogar-
-100% återvunnet trä-
-väldigt stabila dimensioner-
-absolut rakt-
-exakta mått-
-vackert-

 

IMG_8904_edited.jpg

VILKA ÄR VI?

Picture1.png

Carl Löwegren

+46 702 870719

carl@morewood.se

Picture2.png

Stefan Rydbergh

+46 707 203434

stefan@morewood.se

MW white_edited.png
bottom of page